ΤΜΗΜΑΤΑ

Στο βρεφικό, βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό Μικρές Φατσούλες στην Αλεξανδρούπολη λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

Βρεφονηπιακός - Παιδικός Σταθμός: Για παιδιά ηλικίας από 2 ετών έως και την υποχρεωτική εκπαίδευση (Οδός Άρδα 30, τηλ.: 25510 81737)

Βρεφικός Σταθμός: 
Για παιδιά ηλικίας από 8,5 μηνών έως 2 ετών (Οδός Άρδα 24, τηλ.: 25513 01174)

Και τα δύο τμήματα λειτουργούν υπό την εποπτεία έμπειρων πτυχιούχων νηπιαγωγών και βρεφονηπιοκόμων. Στεγάζονται σε σύγχρονες, ισόγειες εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Οι αίθουσες είναι ευρύχωρες, επιτρέποντας σε κάθε παιδί να έχει τον απαραίτητο προσωπικό χώρο του. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη περιφραγμένη πίσω αυλή, στην οποία λειτουργεί παιδική χαρά και παιδότοπος, για ασφαλές και… ατέλειωτο παιχνίδι!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Κάθε τμήμα ακολουθεί κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των βρεφών και των νηπίων, διασφαλίζοντας την ομαλή κοινωνικο-συναισθηματική τους εξέλιξη σ’ ένα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικές εκδρομές. Επιπλέον, στο χώρο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη.

Στις παροχές του σταθμού περιλαμβάνεται φαγητό και μεταφορά των παιδιών με ιδιόκτητο σχολικό προς και από το σταθμό. Σε όλα τα τμήματα παρέχεται παρακολούθηση από παιδίατρο, καθώς και υποστήριξη από ειδικό ψυχολόγο (εξωτερικό συνεργάτη). Όλοι οι γονείς ενημερώνονται καθημερινά για την πορεία του παιδιού τους μέσα από το τετράδιο επικοινωνίας, ενώ προγραμματίζονται συχνές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να έχετε πλήρη και σφαιρική εικόνα. Παράλληλα, λειτουργεί Εργαστήρι Γονέων, που πραγματεύεται όλα τα θέματα που απασχολούν τους γονείς παιδιών σε αυτές τις ηλικίες.

Τέλος, το ωράριο του σταθμού είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των γονέων.